Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z wiśniami, ze słodką kruszonką
Wiśnie umyć, wydrylować i dodać trochę cukru. Owoce przed położeniem na ciasto warto potrzymać na sitku aby ściekł sok.
Składniki na kruche ciasto posiekać ze sobą, szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odstawić do lodówki aby się schłodziło.
Zagnieść ciasto ze składników na kruszonkę i także włożyć do lodówki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Kruche ciasto zetrzeć na tarce na grubych oczkach, posypać bułka tartą i wyłożyć wisnie a następnie po owocach posypać kruszonką.
Piec 45 do 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Składniki na kruche ciasto posiekać ze sobą, szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odstawić do lodówki aby się schłodziło.
Zagnieść ciasto ze składników na kruszonkę i także włożyć do lodówki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Kruche ciasto zetrzeć na tarce na grubych oczkach, posypać bułka tartą i wyłożyć wisnie a następnie po owocach posypać kruszonką.
Piec 45 do 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
SylaUla
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki