Sposób przygotowania:
Kruche ciasto kakaowe z pianką i bananami
Ciasto;
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy.
Dodajemy masło, żółtka,kakao i cukier. Szybko zagniatamy ciasto.
Dzielimy na dwie części.
Pianka;
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i dalej miksujemy aż cukier się rozpuści. Następnie wsypujemy proszek budyniowy i chwilkę miksujemy.
Pod koniec miksowania wlewamy małą stróżką olej cały czas miksując.
Banany obieramy i kroimy w plasterki.
Jedną część ciasta wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę(33 x 20 cm).
Następnie wykładamy plasterki bananów, na to pianka i na koniec druga część ciasta.
Pieczemy około 50-60 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy.
Dodajemy masło, żółtka,kakao i cukier. Szybko zagniatamy ciasto.
Dzielimy na dwie części.
Pianka;
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i dalej miksujemy aż cukier się rozpuści. Następnie wsypujemy proszek budyniowy i chwilkę miksujemy.
Pod koniec miksowania wlewamy małą stróżką olej cały czas miksując.
Banany obieramy i kroimy w plasterki.
Jedną część ciasta wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę(33 x 20 cm).
Następnie wykładamy plasterki bananów, na to pianka i na koniec druga część ciasta.
Pieczemy około 50-60 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
biedroneczki
gosiapiotrek23
;)
lukrowanepierniczki