Sposób przygotowania:
Ciasteczka kakaowe z mleczno czekoladowym kremem
Masło o temperaturze pokojowej ucieramy na puszysto z cukrem pudrem. Do powstałej masy dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy partiami przesiane sypkie składniki. Miksujemy do połączenia składników - nie dłużej.
Odrywamy porcje ciasta o wadze około 8 g i robimy kuleczki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdej kuleczki robimy wgłębienie np. za pomocą trzonka drewnianej łyżki.
Tak przygotowane ciasteczka pieczemy w 180 st przez około 15 minut do lekkiego zarumienienia.
Do masy kakaowej dodajemy miękkie masło i miksujemy do połączenia składników. Następnie stopniowo dodajemy mleko w proszku. Jeśli masa będzie za rzadka to dodajemy jeszcze trochę mleka w proszku. Jeśli zaś zbyt gęsta dodajemy masy kakaowej. Miksujemy do połączenia składników.
Powstały kremem dajemy do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki i napełniamy nim zrobione w ciasteczkach przed pieczeniem dziurki.
Odrywamy porcje ciasta o wadze około 8 g i robimy kuleczki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdej kuleczki robimy wgłębienie np. za pomocą trzonka drewnianej łyżki.
Tak przygotowane ciasteczka pieczemy w 180 st przez około 15 minut do lekkiego zarumienienia.
Do masy kakaowej dodajemy miękkie masło i miksujemy do połączenia składników. Następnie stopniowo dodajemy mleko w proszku. Jeśli masa będzie za rzadka to dodajemy jeszcze trochę mleka w proszku. Jeśli zaś zbyt gęsta dodajemy masy kakaowej. Miksujemy do połączenia składników.
Powstały kremem dajemy do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki i napełniamy nim zrobione w ciasteczkach przed pieczeniem dziurki.
BozenaMatuszczyk
SylaUla