Sposób przygotowania:
kruche ciasto owocowe z pianką
Kruche ciasto :
Mąkę,proszek do pieczenia, margarynę i sól łączymy ze sobą.Następnie siekamy nożem.Dodajemy stopniowo dwie łyżki cukru i żółtka.Zagniatamy dokładnie,dzielimy na dwie części i odstawiamy do lodówki na dwie godziny.Po schłodzeniu jedną część ścieramy na tarce .Lekko przygniatamy w blasze i pieczemy 8 minut.Ugotowany budyń wg przepisu na opakowaniu wylewamy na podpieczone ciasto.Na wierzch kładziemy odsączone brzoskwinie z puszki.Nakładamy następnie ubitą pianę z białek i posypujemy drugą częścią startego ciasta.Pieczemy ok 40 minut.
Mąkę,proszek do pieczenia, margarynę i sól łączymy ze sobą.Następnie siekamy nożem.Dodajemy stopniowo dwie łyżki cukru i żółtka.Zagniatamy dokładnie,dzielimy na dwie części i odstawiamy do lodówki na dwie godziny.Po schłodzeniu jedną część ścieramy na tarce .Lekko przygniatamy w blasze i pieczemy 8 minut.Ugotowany budyń wg przepisu na opakowaniu wylewamy na podpieczone ciasto.Na wierzch kładziemy odsączone brzoskwinie z puszki.Nakładamy następnie ubitą pianę z białek i posypujemy drugą częścią startego ciasta.Pieczemy ok 40 minut.
teresa_rm