Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z cynamonem i truskawkamiWykonanie ciasta:
Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia.
Do pieczenia:
Po tym czasie ciasto wałkujemy i wykładamy do blaszki o wymiarach około 21 cm x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuwamy widelcem i oprószamy bułką tartą. Truskawki myjemy, dokładnie osuszamy, usuwamy szypułki i przekrawamy je na pół, następnie układamy je w rzędach na cieście.
Pieczenie i podanie:
Ciasto pieczemy około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
Gotowe i upieczone, studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Blaszka o wymiarach około 21 cm x 25 cm
Ciasto można pokroić na około 16 kawałków.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)
SylaUla
Polpal
Babeczka35
Nie położyłam ich na cieście, więc to oczywiste, że nie są do jedzeni, są tylko dekoracją zdjęcia.
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)
Polpal