Sposób przygotowania:
Zupa wiśniowa z kaszą manną
Wiśnie umyć pod zimną wodą, pestki wydrylować w drylownicy do wiśni, wsypać do garnka, dodać cukier, goździki, wlać wodę i gotować z 15 minut na średnim ogniu.
Kisiel wiśniowy wymieszać w szklance zimnej wody, wlać do zupy, zamieszać i zagotować tylko do zagęszczenia zupy, odstawić do wystudzenia.
Kaszę manną ugotować na mleku z wodą, z masłem solą, cukrem, wystudzić.
Zupę wiśniową chłodną podawać z porcją kaszy manny.
Kisiel wiśniowy wymieszać w szklance zimnej wody, wlać do zupy, zamieszać i zagotować tylko do zagęszczenia zupy, odstawić do wystudzenia.
Kaszę manną ugotować na mleku z wodą, z masłem solą, cukrem, wystudzić.
Zupę wiśniową chłodną podawać z porcją kaszy manny.