Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z owocamiETAP 1:
Margarynę siekamy z cukrem, dodajemy żółtka i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szybko zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na pół i jedną cześć ciasta wkładamy do zamrażalnika, a drugą chłodzimy w lodówce.
Formę do ciasta 33 cm na 22 cm i wykładamy na dnie schłodzone ciasto, posypujemy je łyżką bułki tartej i układamy owoce pokrojone w mniejsze kawałki, posypujemy borówką.
ETAP 2:
Białka ubić na sztywno z cukrem, wymieszać z proszkiem budyniowym i rozłożyć całą piankę na owocach,
ETAP 3:
następnie na pianę zetrzeć ciasto z zamrażalnika.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika na około 50 minut.
SylaUla
iziona