kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kruche ciasto z owocami i galaretką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Z mąki, masła, jajka i cukru zagnieść ciasto, rozwałkować, wyłożyć formę, pozostawić wysokie brzegi, piec ok. 30 minut w temp. 200 stopni

Kruche ciasto z owocami i galaretką

Składniki:

Kruche ciasto z owocami i galaretką

 

  • mąka 20 dkg
  • masło 10 dkg
  • cukier puder 5 dkg
  • jajka 1 szt
  • krem karpatka 1 opakowania
  • krem karpatka
  • mleko 400 ml
  • owoce
  • gruszki 2
  • mandarynka 2
  • jasna galaretka 1 opakowania

Sposób przygotowania:

Kruche ciasto z owocami i galaretką
Z mąki, masła, jajka i cukru zagnieść ciasto, rozwałkować, wyłożyć formę, pozostawić wysokie brzegi, piec ok. 30 minut w temp. 200 stopni C, wystudzić.

Przygotować krem karpatka dodając mleko, wyłożyć na ciasto, schłodzić. Przygotować galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody, na kremie ułożyć pokrojone owoce, zalać tężejącą galaretką.