Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z owocami leśnymi
Składniki ciasta powinny być w temp. pokojowej. Łączymy ze sobą,dokładnie i szybko wyrabiając.
Tworzymy kulę i pozostawiamy w zamrażarce na ok 30 min. Międzyczasie przygotowujemy dżem owocowy.
Do garnka o grubym dnie przekładamy umyte owoce , ekstrakt waniliowy i cukier.
Smażymy ciągle mieszając ok 8-10 min aż dżem zrobi się gęsty. Studzimy. Wyjmujemy ciasto.
Foremki ja użyłam jedną o wymiarach 24 cm na 24 cm, wykładamy papierem do pieczenia.
Ciasto dzielę na dwie części a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko dociskamy. Przekładamy osiągnięty dżem a na wierzch dodajemy startą drugą część ciasta.
Piekę ok 45 min w 180 stopniach. Góra dół bez termoobiegu. Pozostawiam do wystygnięcia.
Posypuję cukrem pudrem.
Tworzymy kulę i pozostawiamy w zamrażarce na ok 30 min. Międzyczasie przygotowujemy dżem owocowy.
Do garnka o grubym dnie przekładamy umyte owoce , ekstrakt waniliowy i cukier.
Smażymy ciągle mieszając ok 8-10 min aż dżem zrobi się gęsty. Studzimy. Wyjmujemy ciasto.
Foremki ja użyłam jedną o wymiarach 24 cm na 24 cm, wykładamy papierem do pieczenia.
Ciasto dzielę na dwie części a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko dociskamy. Przekładamy osiągnięty dżem a na wierzch dodajemy startą drugą część ciasta.
Piekę ok 45 min w 180 stopniach. Góra dół bez termoobiegu. Pozostawiam do wystygnięcia.
Posypuję cukrem pudrem.