Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z pianką i gruszkami
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Do miski wrzucamy wszystkie składniki i szybko zagniatamy ciasto.
Dzielimy na dwie części.
Jedną część wykładamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę 33 x 20 cm.
Podpiekamy na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Gruszki obieramy i kroimy w piórka, układamy na cieście. Posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem.
Pianka;
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając.
Następnie powoli wsypujemy proszek budyniowy cały czas miksując aż się dobrze rozpuści. Na koniec małą strużką wlewamy olej nie przerywając miksowania.
Na gruszki wykładamy piankę, na to wykładamy pozostałą część ciasta.
Pieczemy 35-40 min w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Do miski wrzucamy wszystkie składniki i szybko zagniatamy ciasto.
Dzielimy na dwie części.
Jedną część wykładamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę 33 x 20 cm.
Podpiekamy na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Gruszki obieramy i kroimy w piórka, układamy na cieście. Posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem.
Pianka;
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając.
Następnie powoli wsypujemy proszek budyniowy cały czas miksując aż się dobrze rozpuści. Na koniec małą strużką wlewamy olej nie przerywając miksowania.
Na gruszki wykładamy piankę, na to wykładamy pozostałą część ciasta.
Pieczemy 35-40 min w 180 stopniach.
Smacznego ;)