Sposób przygotowania:
Szarlotka tutti frutti
Ciasto: Suche składniki mieszam, dodaję starta na tarce margarynę , żółtka mieszam i zagniatam ciasto. Dzielę na 3 części, dwie z nich owijam folią i wkładam do zamrażarki na co najmniej godzinę.
Trzecią część ciasta rozwałkowuje i przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiam na 1h do lodówki.
Po tym czasie ciasto nakłuwam widelcem i piekę 15 minut w temp 200 stopni. Wyjmuję i studzę.
Owoce i pianka: Owoce obieram i kroję na plasterki mieszam z sokiem z cytryny. Na podpieczone ciasto wysypuję owoce, wyrównuję powierzchnie i posypuję cynamonem.
Na owoce ścierem jedną część ciasta. Białka ubijam, dodaję cukier puder a następnie mąkę ziemniaczaną i mieszam łyżką.
Piankę przekładam na ciasto wyrównuję powierzchnie i ścieram ostatnią część ciasta. Piec ok 1 h w temp 190 stopni.
Trzecią część ciasta rozwałkowuje i przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiam na 1h do lodówki.
Po tym czasie ciasto nakłuwam widelcem i piekę 15 minut w temp 200 stopni. Wyjmuję i studzę.
Owoce i pianka: Owoce obieram i kroję na plasterki mieszam z sokiem z cytryny. Na podpieczone ciasto wysypuję owoce, wyrównuję powierzchnie i posypuję cynamonem.
Na owoce ścierem jedną część ciasta. Białka ubijam, dodaję cukier puder a następnie mąkę ziemniaczaną i mieszam łyżką.
Piankę przekładam na ciasto wyrównuję powierzchnie i ścieram ostatnią część ciasta. Piec ok 1 h w temp 190 stopni.