Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonkąEtap 1
Ciasto: Palmę przełożyć do miski. Dodać do niej pozostałe składniki na ciasto.
Etap 2
Wszystko szybko zagnieść.
Etap 3
Ciasto rozłożyć na dnie tortownicy (ok. 27 cm).
Etap 4
Na cieście rozsypać kaszę manną.
Etap 5
Rabarbar oczyścić, pokroić na małe kawałki.
Etap 6
Rabarbar wymieszać z 4 łyżkami cukru, rozłożyć na cieście.
Etap 7
Kruszonka: Wszystkie składniki na kruszonkę zagnieść, a następnie rozkruszyć.
Etap 8
Kruszonkę rozłożyć na rabarbarze.
Etap 9
Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 60 minut. Upieczone ciasto ostudzić. Można je dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.