Sposób przygotowania:
Kruche ciasto ze śliwkami
Śliwki umyć, osuszyć i wydrylować.
Ciasto: Z podanych składników zagnieść szybko jednolite ciasto, schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na dno blachy wyłożyć ciasto. Ułożyć gęsto śliwki skórką do dołu.
Kruszonka: Z masła, mąki i cukru wyrobić kruszonkę. Posypać śliwki ułożone na blasze.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 40-45 minut.
Ciasto: Z podanych składników zagnieść szybko jednolite ciasto, schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na dno blachy wyłożyć ciasto. Ułożyć gęsto śliwki skórką do dołu.
Kruszonka: Z masła, mąki i cukru wyrobić kruszonkę. Posypać śliwki ułożone na blasze.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 40-45 minut.
IwonaF