Sposób przygotowania:
Kruche ciasto ze śliwkami i serem
Do miski przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać zimne masło utarte na tarce o dużych otworach, cukier puder, cukier waniliowy, posiekać i szybko zagnieść ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i na pół godziny do lodówki. masa serowa Żółtko, całe jajko, masło, cukier zmiksować, dodać ser i budyń, wymieszać. kruszonka Mąkę, cukier, masło na kruszonkę siekać nożem aż składniki się połączą, pokruszyć palcami. Ciasto rozwałkować, włożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 21/35 cm, posypać pokruszonymi herbatnikami. Łyżką ułożyć stożki z sera i śliwki skórką do dołu. Po wierzchu posypać kruszonką. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 45-50 minut w temp 180 stopni.