Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kruche grzybki z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo smaczne grzybki z mleczną czekoladą

Kruche grzybki z czekoladą

Składniki:

Kruche grzybki z czekoladą

 

  • 35 dag mąki
  • 5 dag drożdży
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka ciepłej wody
  • 1 kostka margaryny
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Kruche grzybki z czekoladą
Drożdże rozpuszczamy z ciepłą wodą i cukrem. margaryne siekamy z mąką, nastepnie wlewamy drożdże i zagniatamy jednolite ciasto, które przekładamy do naczynia, zalewamy zimna wodą z kranu i odstawiamy na godzine w chłodne miejsce. Ciasto po wyjeciu z wody, osypujemy delikatnie mąką,ponownie zagniatamy, wałkujemy i wykrawamy ciasteczka w ksztalcie grzybków - pieczemy około 10 minut w temp 180*. Czekoladę łamiemy na okienka, przekladamy do metalowej miseczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekoladę nakładamy na wystudzone ciasteczka (na kapelusze i dól nóżki), po 5 minutach możemy podawać - znikają błyskawicznie

Tagi:

czekolada