Sposób przygotowania:
Kruche kwiatki ze śliwką
Do miski dajemy margarynę,cukier,cukier waniliowy,jajka,zółtko,proszek do pieczenia,przesianą mąkę składniki mieszamy wyrabiamy ciasto,które chłodzimy w lodówce 60 minut.Ciasto wałkujemy wycinamy foremką większą kwiatki,wycinamy parzystą ilość.Na dolne kwiatek dajemy połowkę sliwki mozna posypać odrobiną cynamonu ,brzegi .dolnego kwiatka posmarować białkiem.Na drugiej połowie kwiatków robimy 2 nacięcia po srodku ,nacięty krązek nakładamy na krązek ze sliwką brzegi przyciskamy palcem ,układamy na blasze wyłozonej papierem do pieczenia.Blachy 2 jednoczesniewkładamy do nagrzanego piekarnika150 st termoobieg i pieczemy 20 minut na złoty kolor.Jak wystygną mozna je ozdobić czekoladą rozpuszczoną.
Core
edytaha
zewa
gosia56
To jest komplet foremek firmy Tuppeware.
Cukiereczek13
czekoladka_m
gosia56
Bernadetta
mela25
gusia1000