mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Kruche paluszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetne i chrupiące ciasteczka.

Kruche paluszki

Składniki:

Kruche paluszki

 

Sposób przygotowania:

Kruche paluszki
Na początku wymieszać mąkę z czterema łyżkami cukru białego. Następnie dodać miękkie masło i jajka. Ze składników dokładnie zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię aluminiową i na pół godziny wstawić do lodówki. Po tym czasie wyjąć i i formować wąskie paluszki o długości ok. 10 cm. Uformowane poukładać na natłuszczonej blaszce i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec na złoty kolor przez ok. 15 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka