gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Kruche paluszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasteczka rureczki z dodatkiem dżemu

Kruche paluszki

Składniki:

Kruche paluszki

 

  • 40 dag mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 20 dag masła
  • 4 jajka
  • dżem brzoskwiniowy
  • białko do smarowania

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche paluszki
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek dodać masło, cukier i jajka - zarobić energicznie kruche ciasto. Gotowe ciasto cienko rozwałkować wyciąć prostokąty posmarować dżem. Ciasto zwijamy w rulon. Gotowe ciasteczka układamy na posmarowanej blaszce smarujemy roztrzepanym białkiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temperaturze 180.

Tagi:

jajko jajka