Sposób przygotowania:
Kruche paszteciki z mięsem
Zagniatamy szybko ciasto z mąki, jajek, masła, soli i octu. Wkładamy do lodówki lub zamrażarki. Mięso z kurczaka mielimy razem z warzywami. Cebulę posiekaną w kostkę przesmażamy na oleju, solimy i wlewamy do mięsa.
Doprawiamy dość mocno solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy i tniemy na prostokąty.
Układamy na brzegu nadzienie i zawijamy w roladki. Tniemy na kawałki ostrym nożem i układamy na blaszce.
Smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem i pieczemy w 180 stopniach, aż lekko się przyrumienią.
Doprawiamy dość mocno solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy i tniemy na prostokąty.
Układamy na brzegu nadzienie i zawijamy w roladki. Tniemy na kawałki ostrym nożem i układamy na blaszce.
Smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem i pieczemy w 180 stopniach, aż lekko się przyrumienią.