Sposób przygotowania:
Pieczone pierogi z tuńczykiemciasto
Przesianą mąkę szybko łączymy z zimnym posiekanym masłem, śmietaną, jajkiem, solą i pieprzem. Następnie zawinięte schładzamy w lodówce
farsz
Z tuńczyka odlewamy wodę. Oliwki przekładamy na sitko, jak będziemy używać sera pleśniowego to należy je dobrze opłukać z zalewy.
Ser kroimy w dość drobną kosteczkę, mieszamy z tuńczykiem, przepołowionymi oliwkami i posiekaną natką pietruszki.
nadziewanie i pieczenie
Ciasto cienko wałkujemy, wykrawamy kółka, nadziewamy farszem, i zlepiamy. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i możemy posypać kminkiem.
Pieczemy w 180 -190 C około 20 minut.
ciasteczka
CORAL
Bardzo dziękuję :)
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2