WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 519]

Kruche paszteciki z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kruche paszteciki z nadzieniem z mięsa z rosołu i warzyw. Idealny dodatek do barszczu czerwonego i samodzielna przekąska.

Kruche paszteciki z mięsem

Składniki:

Kruche paszteciki z mięsem

Ciasto

Nadzienie

  • 1 kurczak gotowany
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 1/3 szkl oleju
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kruche paszteciki z mięsem
Zagniatamy szybko ciasto z mąki, jajek, masła, soli i octu. Wkładamy do lodówki lub zamrażarki. Mięso z kurczaka mielimy razem z warzywami. Cebulę posiekaną w kostkę przesmażamy na oleju, solimy i wlewamy do mięsa.

Doprawiamy dość mocno solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy i tniemy na prostokąty.

Układamy na brzegu nadzienie i zawijamy w roladki. Tniemy na kawałki ostrym nożem i układamy na blaszce.

Smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem i pieczemy w 180 stopniach, aż lekko się przyrumienią.