Sposób przygotowania:
Kruche pierożki z powidłemWykonanie ciasta:
Z podanych składników na kruche pierożki zagniatamy ciasto, następnie je w formujemy kulę i wkładamy do lodówki do lodówki żeby się schłodziło na co najmniej pół godziny.
Nadzienie:
Wszystkie składniki na nadzienie: powidło, kakao, cynamon i rodzynki przekładamy do miseczki i dokładnie całość mieszamy.
Formowanie:
Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy posypanej lekko mąką pszenną, szklanką o dowolnej średnicy wykrawamy krążki, nakładamy na środek nadzienia i zlepiamy dokładnie brzegi formując pierożki. Następnie nakłuwamy je widelcem.
Do pieczenia:
Tak wykonane pierożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia .
Pieczenie:
Następnie ciasteczka pieczemy do ładnego zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut.
Podanie:
Tak upieczone pierożki studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
biedroneczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Bardzo polecam upiec, my je bardzo lubimy :)