Sposób przygotowania:
Kruche podkówki kokosowe
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę i posiekać na wiórki z margaryną ostrym nożem. Zsunąć na stos, zrobić dołek, wbić żółtka oddzielone od białek, dodać cukier, cukier waniliowy, wiórki kokosowe oraz tyle śmietanki ile zabierze ciasto. Wyrabiać rękoma i zagnieść. Schłodzić ok. 30 min. w lodówce. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, blachę natłuścić, wyłożyć pergaminem do pieczenia. Ciasto rozwałkować, rwać na kawałki, wałkować i tworzyć podkówki. Ułożyć na blasze, a potem wstawić ją do piekarnika na 10-15 min. Po upieczeniu wyjąć, przesypać delikatnie na tacę lub talerz płaski, potem układać na blasze kolejną turę, aż do wyczerpania zapasów ciasta.