Sposób przygotowania:
Kruche precelki z ziarnem słonecznika
Masło siekamy wraz z przesianą mąką. Dodajemy do niej żółtko, śmietanę i sól. Szybko i energicznie zagniatamy ciasto.Owijamy je folią, po czym odstawiamy na około 2 godziny do lodówki.
Po wyjęciu z ciasta formujemy wałeczki o grubości mniej więcej ołówka. Z wałeczków robimy ósemki. Na blaszce wysmarowanej olejem układamy gotowe precelki. Smarujemy każdy rozbełtanym jajkiem i posypujemy (nie oszczędzając :) ) ziarnem słonecznika. Pieczemy w temperaturze 180% aż do ich zrumienienia.
Po wyjęciu z ciasta formujemy wałeczki o grubości mniej więcej ołówka. Z wałeczków robimy ósemki. Na blaszce wysmarowanej olejem układamy gotowe precelki. Smarujemy każdy rozbełtanym jajkiem i posypujemy (nie oszczędzając :) ) ziarnem słonecznika. Pieczemy w temperaturze 180% aż do ich zrumienienia.
![Kruche precelki z ziarnem słonecznika Kruche precelki z ziarnem słonecznika](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-precelki-z-ziarnem-slonecznika-105721.jpg)
elzbieta8960
jaNina