Sposób przygotowania:
Kruche rogaliki drożdżowe
Kasie rorpuścić i odstawić do ostygnięcia.
Drożdże pokruszyć do miski, dodać cukier i jajka. Rozmieszać sypiąc mąke, mleko i część wcześniej roztopionej Kasi. Następnie dodać reszte resztke mąki, mleka i margaryny.
Mieszać do momentu w którym masa będzie stawiać "opór". Całość wyłożyć na stół i ugniatać aż powstanie jednolita masa. Uformowć wałek który należy podzielić na cztery wmiare równe części.
UWAGA! Ciasta NIE podsypywać mąką.
Sposób:
a). Każdy kawałek rozwałkować na kształt koła i podzielić na trójkątne ćwiartki, nałożyć marmolady i zwinąć. (od szerszej strony do zwężającej się)
b). Każdy kawałek rozwałkować i podzielić na kwadraciki (wielkość zależy od wielkości owoców). Owoce ułożyć w środku każdego kwadraciku i zwinąć. (kąty kwadracika składamy do środka jak koperte)
Blache posmarować olejem
Piec do momentu zarymienienia (ok.10-20 min). W temperaturze ok. 180-200 stopni.
Drożdże pokruszyć do miski, dodać cukier i jajka. Rozmieszać sypiąc mąke, mleko i część wcześniej roztopionej Kasi. Następnie dodać reszte resztke mąki, mleka i margaryny.
Mieszać do momentu w którym masa będzie stawiać "opór". Całość wyłożyć na stół i ugniatać aż powstanie jednolita masa. Uformowć wałek który należy podzielić na cztery wmiare równe części.
UWAGA! Ciasta NIE podsypywać mąką.
Sposób:
a). Każdy kawałek rozwałkować na kształt koła i podzielić na trójkątne ćwiartki, nałożyć marmolady i zwinąć. (od szerszej strony do zwężającej się)
b). Każdy kawałek rozwałkować i podzielić na kwadraciki (wielkość zależy od wielkości owoców). Owoce ułożyć w środku każdego kwadraciku i zwinąć. (kąty kwadracika składamy do środka jak koperte)
Blache posmarować olejem
Piec do momentu zarymienienia (ok.10-20 min). W temperaturze ok. 180-200 stopni.
misia53
bociek