Renia (Kot w kuchni)

Renia (Kot w kuchni)

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 23]

Kruche rogaliki migdałowo - orkiszowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kruche pyszne rogaliki migdałowo - orkiszowe w czekoladzie

Kruche rogaliki migdałowo - orkiszowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche rogaliki migdałowo - orkiszowe

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki migdałowo - orkiszowe
1.Ciasto zagnieść na stolnicy z przesianej mąki, zimnego pokrojonego masła, cukru, cukru wanilinowego oraz mielonych migdałów. 2. Z ciasta uformować wałeczki o grubości ok 1-1,5 cm. Zagiąć w rogala. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 160 stopni C przez 20-25 min. Pozostawić do wystygnięcia, nie dotykając ich wcześniej, gdyż jeszcze ciepłe są bardzo kruche. 3. Czekoladę (najlepiej pół na pół mlecznej i gorzkiej) rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasteczka zamoczyć w czekoladzie do połowy i rozłożyć na kratce, bądź macie silikonowej. Pozostawić do stęgnięcia.
Kruche rogaliki migdałowo - orkiszowe
Ciasto zagnieść na stolnicy z przesianej mąki, zimnego pokrojonego masła, cukru, cukru wanilinowego oraz mielonych migdałów.
Kruche rogaliki migdałowo - orkiszowe
Z ciasta uformować wałeczki o grubości ok 1-1,5 cm. Zagiąć w rogala. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 160 stopni C przez 20-25 min. Pozostawić do wystygnięcia, nie dotykając ich wcześniej, gdyż jeszcze cieple są bardzo kruche.
Kruche rogaliki migdałowo - orkiszowe
Czekoladę (najlepiej pół na pół mlecznej i gorzkiej) rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasteczka zamoczyć w czekoladzie do połowy i rozłożyć na kratce, bądź macie silikonowej.
Kruche rogaliki migdałowo - orkiszowe
Pozostawić do stęgnięcia. Po wystygnięciu delikatnie zdjąć rogaliki. Smacznego!