Sposób przygotowania:
Kruche rogaliki z jabłkamiETAP 1:
Margarynę posiekać z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, jajka oraz śmietanę, szybko zagnieść kruche ciasto i schłodzić około godziny w lodówce. Jabłka obrać i pokroić w cząstki.
ETAP 2:
Schłodzone ciasto rozwałkować około 1/2 cm grubości i pociąć na trójkąty.
ETAP 3:
na każdym trójkącie ułożyć po cząstce jabłka, delikatnie posypać cynamonem i cukrem waniliowym, zwinąć rogaliki.
ETAP 4:
Rogale ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, po wierzchu posmarować lekko ubitym jajkiem i posypać grubym cukrem. Piec w temp. 180 st około 20 minut.
karola25
robaczek
biedroneczki
skuter5