Sposób przygotowania:
Kruche serca z kremem
Na początku z mąki pszennej, cukru białego, szczypty soli, żółtka, 200 g miękkiego masła i śmietany dokładnie zagnieść ciasto. Następnie zawinąć je w folię i schłodzić w lodówce.
Po godzinie ciasto wyjąć i rozwałkować na placek o grubości 5mm . Następnie z placka wycinać prostokąty. W co drugim prostokącie wycinać serduszko. Ciastka poukładać na blaszce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ok.10 minut. Po upieczeniu ostudzić.
W garnku zagotować 250 ml mleka, dodać krem i połączyć. Następnie ponownie zagotować.
Krem ostudzić. Zimny zmiksować z 100 g masła i spirytusem.
Każde ciastko pokryć kremem i przykryć prostokątem z wyciętym serduszkiem. Na koniec ciastka można posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Po godzinie ciasto wyjąć i rozwałkować na placek o grubości 5mm . Następnie z placka wycinać prostokąty. W co drugim prostokącie wycinać serduszko. Ciastka poukładać na blaszce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ok.10 minut. Po upieczeniu ostudzić.
W garnku zagotować 250 ml mleka, dodać krem i połączyć. Następnie ponownie zagotować.
Krem ostudzić. Zimny zmiksować z 100 g masła i spirytusem.
Każde ciastko pokryć kremem i przykryć prostokątem z wyciętym serduszkiem. Na koniec ciastka można posypać cukrem pudrem. Smacznego.