jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Ciastka z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasteczka do kawy lub dla dzieci na deser, można szybko przygotować z ciasta francuskiego z różnym nadzieniem.

Ciastka z budyniem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciastka z budyniem

 

  • ciasto francuskie 1 szt.
  • budyń owocowy 1 szt.
  • cukier 1 łyżka
  • mleko
  • białko 1 szt.
  • migdały 1 garść
  • masło do budyniu 1 łyżka
  • listki mięty lub bazylii 10 szt

Sposób przygotowania:

Ciastka z budyniem
Ciasto francuskie wyjąć z opakowania i pokroić na kwadraty lub prostokąty. W połowie kwadratów wycinać krążki literatką i posmarować boki białkiem, zlepić.

Układać na blaszce i piec w 200 stopniach na złoty kolor. Łyżeczką wydrążyć środek z ciasta i nakładać ugotowany budyń owocowy na zimne ciastka, chłodny budyń. Udekorować pokrojonymi migdałami i listkiem mięty.
Ciastka z budyniem
Wyjąc z opakowania ciasto francuskie i pokroć
Ciastka z budyniem
Wyciąć w jednych wycinać litratką krążki i zlepić posmarowane białkiem i upiec
Ciastka z budyniem
Ugotować budyn i wysudzić,nakładać na przestudzone ciasto