Sposób przygotowania:
Kruche serduszka z masłem orzechowymETAP 1:
Przygotowujemy kruche ciasto. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną oraz cukier puder przesiewamy do miski, dodajemy posiekane, zimne masło, żółtka i szczyptę soli.
Zagniatamy szybko ciasto - tylko do połączenia się składników.
Ciasto owijamy folią spożywczą, wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
ETAP 2:
Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką. Z ciasta, przy pomocy foremki, wycinamy parzystą ilość serduszek.
Serduszka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i pieczemy ok. 15 minut, do zarumienienia.
Po ostudzeniu na połowie serduszek rozsmarowujemy masło orzechowe. Ciasteczka z masłem orzechowym nakrywamy pozostałymi serduszkami.