Sposób przygotowania:
Kruche talarki z rabarbarem
Ciasto: Mąkę przesiać z cukrem pudrem, zimną margarynę pokroić lub zetrzeć na tarce dodać mąkę z cukrem pudrem oraz wodę. Szybko zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na minimum 30 minut. W tym czasie ugotować budyń według przepisy i odstawić do ostygnięcia.
Rabarbar obrać i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z cukrem . Foremki smarujemy margaryną i oprószamy mąką, oblepiamy ciastem i pieczemy około 8 minut w temp 180 stopni. Smarujemy powierzchnie budyniem , układamy warstwę rabarbaru i przykrywamy kratką zrobioną z ciasta.
Znowu wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 25-30 minut. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem
Rabarbar obrać i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z cukrem . Foremki smarujemy margaryną i oprószamy mąką, oblepiamy ciastem i pieczemy około 8 minut w temp 180 stopni. Smarujemy powierzchnie budyniem , układamy warstwę rabarbaru i przykrywamy kratką zrobioną z ciasta.
Znowu wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 25-30 minut. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem
zbysiowa