Sposób przygotowania:
Kruche z budyniem i malinami
CIASTO Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, włożyć na 1 godz. do zamrażalki. Jedną część ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, o wymiarach 25x36 cm
MASA BUDYNIOWA 2 szkl mleka zagotować z 2,5 łyżkami cukru. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia, aby nie zrobiły się grudy. Na ciasto wyłożyć umyte i osączone maliny, wylać gorący budyń, Zetrzeć na budyń 2 część ciasta, włożyć ciasto do piekarnika i piec 40 minut w 180 stop.
Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
MASA BUDYNIOWA 2 szkl mleka zagotować z 2,5 łyżkami cukru. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia, aby nie zrobiły się grudy. Na ciasto wyłożyć umyte i osączone maliny, wylać gorący budyń, Zetrzeć na budyń 2 część ciasta, włożyć ciasto do piekarnika i piec 40 minut w 180 stop.
Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
reanja