Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z malinami i czereśniami
Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą i szybko zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć formę do pieczenia wyłożona papierem, a następnie nakłuć widelcem. Podpiec ok 25 min w temp 170'C.
Wszystkie składniki na kruszonkę dokładnie zagnieść ze sobą tworząc kruszonkę.
Ugotować budyń z dodatkiem cukru, pozostawić chwilkę by lekko przestygł. Czereśnie wydrylować i pokroić na pół. Następnie czereśnie i maliny wyłożyć na podpieczone ciasto i zalać budyniem i posypać kruszonką. Ciasto piec ok 30-40 min w temp. 180'C. Smacznego !!
Wszystkie składniki na kruszonkę dokładnie zagnieść ze sobą tworząc kruszonkę.
Ugotować budyń z dodatkiem cukru, pozostawić chwilkę by lekko przestygł. Czereśnie wydrylować i pokroić na pół. Następnie czereśnie i maliny wyłożyć na podpieczone ciasto i zalać budyniem i posypać kruszonką. Ciasto piec ok 30-40 min w temp. 180'C. Smacznego !!