IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Kruche ciasto z malinami i czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kruche ciasto z owocami pod kokosową posypką

Kruche ciasto z malinami i czereśniami

Składniki:

Kruche ciasto z malinami i czereśniami

 

 

  • Budyń:
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 1 litr mleka
  • 5 łyżek cukru

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasto z malinami i czereśniami
Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą i szybko zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć formę do pieczenia wyłożona papierem, a następnie nakłuć widelcem. Podpiec ok 25 min w temp 170'C.
Wszystkie składniki na kruszonkę dokładnie zagnieść ze sobą tworząc kruszonkę.

Ugotować budyń z dodatkiem cukru, pozostawić chwilkę by lekko przestygł. Czereśnie wydrylować i pokroić na pół. Następnie czereśnie i maliny wyłożyć na podpieczone ciasto i zalać budyniem i posypać kruszonką. Ciasto piec ok 30-40 min w temp. 180'C. Smacznego !!