Sposób przygotowania:
Kruche z orzechami i jabłkami
Obrane orzechy mielę, dodaję łyżeczkę przyprawy do deserów i mieszam. Umyte i obrane jabłka kroję w „ósemki”
Kruche ciasto rozwijam, smaruję całe rozbełtanym jajkiem. Posypuję obficie zmielonymi orzechami (¼ zostawiam na posypanie rogalików) i wciskam w ciasto, można położyć folię i przewałkować. Następnie dzielę na kwadraty, na każdy kładę kawałek jabłka i zwijam rogaliki.
Rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy smaruję jajkiem, posypuję orzechami i brązowym cukrem.
Wkładam do nagrzanego piekarnika , 170 st.C i piekę 20-25 min( zależy od piekarnika) do zrumienienia.
Kruche ciasto rozwijam, smaruję całe rozbełtanym jajkiem. Posypuję obficie zmielonymi orzechami (¼ zostawiam na posypanie rogalików) i wciskam w ciasto, można położyć folię i przewałkować. Następnie dzielę na kwadraty, na każdy kładę kawałek jabłka i zwijam rogaliki.
Rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy smaruję jajkiem, posypuję orzechami i brązowym cukrem.
Wkładam do nagrzanego piekarnika , 170 st.C i piekę 20-25 min( zależy od piekarnika) do zrumienienia.
edytaha
zbysiowa
Super sprawa te gotowe ciasta, nawet z bolącym kręgosłupem można coś słodkiego wyczarować:) Częstuj się Edytko:)
edytaha
Dziękuję Madziu :) Jutro postaram się zrewanżować :) A o kręgosłup dbaj koniecznie!
zbysiowa
Wiem, dziękuję:)
zewa
apetyczne słodkości a co do kręgosłupa to wiem coś o tym, więc dbaj o niego i to bardzo :)
zbysiowa
Dzięki dziewczyny:)
jozefinacz
zbysiowa
Tak pyszności, a na drugi dzień po nocy spędzonej w puszce jeszcze pyszniejsze;)