renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Sernik z malinami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik z jogurtów z malinami i pyszną polewą z gorzkiej czekolady przygotowany na spodzie z krakersów.

Sernik z malinami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sernik z malinami

 

  • Na spód:
  • 120 g krakersów
  • 3 łyżki kremu kasztanowego
  • Na masę serową:
  • 2 jogurty naturalne po 400 g każdy
  • 5 jajek
  • 200 g cukru
  • 2 budynie waniliowe
  • 150 g oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • Na polewę:
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka gorzkiego kakao

 

Sposób przygotowania:

Sernik z malinami

Etap 1

Sernik z malinami
Z krakresów, które należy pokruszonych i kremu kasztanowego przygotowujemy spód.

Przygotowujemy spód z pokruszonych krakersów wymieszanych z kremem kasztanowym.
Następnie w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy na dnie masę krakersową.

Etap 2

Sernik z malinami
Żółtka należy ubić z cukrem na puszystą masę.

Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę.

Etap 3

Sernik z malinami
Wszystkie składniki dodajemy po kolei do masy jajecznej.

Następnie dodajemy cukier waniliowy, jogurty, budyń i olej, wszystko delikatnie mieszamy. Na koniec mieszamy z piana ubita z białek.

Etap 4

Sernik z malinami
Sernik pieczemy w 180 stopniach przez 60 minut.

Tak przygotowana masę wylewamy na spód do tortownicy i pieczemy 60 minut w 180 stopniach.

Etap 5

Sernik z malinami
Sernik jest lekki i delikatny w smaku jak pianka.POLECAM!!!

Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu polewamy sernik polewą (czekolada rozpuszczona z masłem i kakao) i układamy na wierzch maliny.