Sposób przygotowania:
Kruche z rabarbarem
Masło posiekaj z mąką i proszkiem do pieczenia.
Dodaj sól, cukier i 3żółtka. Wlej olejek waniliowy.
Wszystko zagnieć. Uformuj kule i wstaw na 30min do lodówki.
Rabarbar oczyść i pokrój na kawałki.
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj sól.
Wsyp stopniowo kisiel, oraz cukier puder.
Ciastem wylep spód i boki formy. Ułóż kawałki rabarbaru. Na wierzch wylej piane z białek.
Piecz 50minut w 180stC.
Dodaj sól, cukier i 3żółtka. Wlej olejek waniliowy.
Wszystko zagnieć. Uformuj kule i wstaw na 30min do lodówki.
Rabarbar oczyść i pokrój na kawałki.
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj sól.
Wsyp stopniowo kisiel, oraz cukier puder.
Ciastem wylep spód i boki formy. Ułóż kawałki rabarbaru. Na wierzch wylej piane z białek.
Piecz 50minut w 180stC.