malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Kruche z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Przed podaniem możesz udekorować owocami.

Kruche z rabarbarem

Składniki:

Kruche z rabarbarem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche z rabarbarem
Masło posiekaj z mąką i proszkiem do pieczenia.
Dodaj sól, cukier i 3żółtka. Wlej olejek waniliowy.
Wszystko zagnieć. Uformuj kule i wstaw na 30min do lodówki.
Rabarbar oczyść i pokrój na kawałki.
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj sól.
Wsyp stopniowo kisiel, oraz cukier puder.
Ciastem wylep spód i boki formy. Ułóż kawałki rabarbaru. Na wierzch wylej piane z białek.
Piecz 50minut w 180stC.

Tagi:

jajko jajka