Sposób przygotowania:
Kruche ze śliwkami
Śliwki płuczemy, wyjmujemy pestki i osuszamy. Składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na dwie części.
Jedną wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki a drugą odkładamy do lodówki. Ciasto w blaszce oprószamy mąką albo tartą bułką i układamy przygotowane owoce.
Białka ubijamy z cukrami na sztywną pianę i pianą przykrywamy śliwki.
Z odłożonego ciasta robimy kruszonkę i zasypujemy nałożoną na owoce piankę.
Pieczemy na rumiano ok 45 min w 180 stopniach.
Jedną wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki a drugą odkładamy do lodówki. Ciasto w blaszce oprószamy mąką albo tartą bułką i układamy przygotowane owoce.
Białka ubijamy z cukrami na sztywną pianę i pianą przykrywamy śliwki.
Z odłożonego ciasta robimy kruszonkę i zasypujemy nałożoną na owoce piankę.
Pieczemy na rumiano ok 45 min w 180 stopniach.
SylaUla
katarzynka455
To prawda..dziękuję:)