Sposób przygotowania:
Kruchec biszkoptowy
Do mąki dodać jajko, cukier, margarynę, miód, sodę oczyszczoną i wymieszać, a następnie wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części, każdą część rozłożyć w wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blaszce i piec około 12 minut w temperaturze 160 °C. Ostudzić.Białka ubić, dodać cukier, żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy i piec ok. 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i nasączyć wodą z sokiem z cytryny.W ½ szklance mleka rozrobic mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozpuszczone w mleku mąki, mieszając chwilę pogotować. Zdjąć z ognia i dodać kostkę margaryny, mieszać, ciepłą masą przekładać upieczone wcześniej placki.Na ciasto kruche wyłożyć połowę masy budyyniowej, następnie przykryć biszkoptem, wyłożyć resztę masy i przykryć kruchym ciastem, docisnąć. Polać polewą czekoladową.