Sposób przygotowania:
Kruchy orzechowiec
Kruche ciasto:
Składniki na kruche ciasto łączymy ze sobą (zagniatamy na gładką masę). Dzielimy na dwa kawałki. Każdym wykładamy wysmarowaną blaszkę o wymiarze 24x29 cm. Pieczemy pojedyńczo w 180*C przez 20 minut.
Krem orzechowy:
Pierwszym etapem jest zmielenie orzechów w drobny pył. Mleko zagotowujemy i przelewamy do orzechów. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło ucieramy na puch z cukrem pudrem. Stopniowo dokładamy po łyżce masy orzechowej.
Złożenie ciasta:
W foremce pozostawiamy jeden płat kruchego ciasta. Następnie rozsmarowujemy malinową frużelinę. Kolejno wykładamy orzechowy krem. Przykrywamy masę drugim plackiem kruchego ciasta. Kajmak (w temperaturze pokojowej) mieszamy rózgą i rozsmarowujemy na cieście.
Wierzch dekorujemy ubitą śmietanką z cukrem pudrem.
Składniki na kruche ciasto łączymy ze sobą (zagniatamy na gładką masę). Dzielimy na dwa kawałki. Każdym wykładamy wysmarowaną blaszkę o wymiarze 24x29 cm. Pieczemy pojedyńczo w 180*C przez 20 minut.
Krem orzechowy:
Pierwszym etapem jest zmielenie orzechów w drobny pył. Mleko zagotowujemy i przelewamy do orzechów. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło ucieramy na puch z cukrem pudrem. Stopniowo dokładamy po łyżce masy orzechowej.
Złożenie ciasta:
W foremce pozostawiamy jeden płat kruchego ciasta. Następnie rozsmarowujemy malinową frużelinę. Kolejno wykładamy orzechowy krem. Przykrywamy masę drugim plackiem kruchego ciasta. Kajmak (w temperaturze pokojowej) mieszamy rózgą i rozsmarowujemy na cieście.
Wierzch dekorujemy ubitą śmietanką z cukrem pudrem.