Sposób przygotowania:
Kruchy placek owocowy.
Mieszamy jabłka z kisielem, rozmrożonymi wiśniami lub porzeczkami oraz wiórkami kokosowymi.
Płat ciasta lekko rozwałkowujemy , jeśli trzeba i wykładamy je na formie z brzegiem na papierze do pieczenia (często załączony do mrożonki). Skrawki ciasta które pozostały kroimy w paseczki - posłużą do dekoracji.
Rozkładamy masę owocową na cieście.
Ze skrawków układamy ozdoby na owocowej warstwie.
Pieczemy placek w temp. 180 stopni C przez około 40 minut w zależności od grubości warstwy.
Podajemy po ostudzeniu.
Płat ciasta lekko rozwałkowujemy , jeśli trzeba i wykładamy je na formie z brzegiem na papierze do pieczenia (często załączony do mrożonki). Skrawki ciasta które pozostały kroimy w paseczki - posłużą do dekoracji.
Rozkładamy masę owocową na cieście.
Ze skrawków układamy ozdoby na owocowej warstwie.
Pieczemy placek w temp. 180 stopni C przez około 40 minut w zależności od grubości warstwy.
Podajemy po ostudzeniu.