Sposób przygotowania:
Kruchy Placek z Marmoladą
Masło i margarynę posiekać nożem z przesianą mąką, dodać przesiany cukier, skórkę cytrynową, surowe żółtka. Ciasto zagnieść. Zostawiamy je w chłodnym miejscu przykryte na 30 minut, następnie dzielimy na dwie części. Pierwszą rozwałkować na grubość 3 cm, ułożyć na blaszce i wstawić do gorącego piekarnika, piec na kremowy kolor. Następnie wyjmujemy i schładzamy, smarujemy gęstą marmoladą. Drugą część ciasta rozwałkować tak by była dopasowana do podpieczonego placka. Ciasto zwinąć na wałku, przykrywamy marmoladą i wstawiamy ponownie do gorącego piekarnika i pieczemy 30 minut na kolor złoty. Następnie kroimy na prostokąty, wykładamy na deskę i prószymy cukrem pudrem z wanilią. Ostygnięte już ciasto układamy na półmisku. Życzę Smacznego !