Sposób przygotowania:
Kruchy tort
KRUCHE CIASTO:
Wyrobić mąkę z tłuszczem, żółtkami, mielonymi migdałami, 5 łyżkami cukru pudru oraz cukrem waniliowym. Włożyć na 30 minut do lodówki Podzielić ciasto na 4 cześci. Rozwałkować na dnie nasmarowanej tłuszczem tortownicy o srednicy 20 cm. Nakłuć widelcem. Piec kolejno 10-15 minut w temp. 200 stop. C. Ubić białka. Dodać 4 łyżki cukru pudru.. Wymieszać z 1/2 przetartej przez sitko marmolady. Posmarować trzy płaty ciasta , przykryć czwartym. utrzeć resztę cukru pudru i marmolady z sokiem cytrynowym. Posmarować tort. Udekorować migdałami i posiekanymi morelami.
Wyrobić mąkę z tłuszczem, żółtkami, mielonymi migdałami, 5 łyżkami cukru pudru oraz cukrem waniliowym. Włożyć na 30 minut do lodówki Podzielić ciasto na 4 cześci. Rozwałkować na dnie nasmarowanej tłuszczem tortownicy o srednicy 20 cm. Nakłuć widelcem. Piec kolejno 10-15 minut w temp. 200 stop. C. Ubić białka. Dodać 4 łyżki cukru pudru.. Wymieszać z 1/2 przetartej przez sitko marmolady. Posmarować trzy płaty ciasta , przykryć czwartym. utrzeć resztę cukru pudru i marmolady z sokiem cytrynowym. Posmarować tort. Udekorować migdałami i posiekanymi morelami.