Sposób przygotowania:
Kruchy z czereśniami
CIASTO: Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Przesiać przez sito na stolnicę. Zrobić w kopce mąki rowek wbić do tego żółtka, dać margarynę i cukier. Wyrobić z tego ciasto. Dodać na koniec śmietanę. Tak powstałe ciasto dać na brytfannę. Wydrylowane czereśnie dać na ciasto.
Roztopić margarynę. Dać do ostudzenia.
POSYPKA: Do naczynia wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać. Wbić żółtko i wlać zimną roztopioną margarynę. Wyrobić ciasto (posypkę). Porwać po czereśniach. Piec 45 minut w 180 st. Posypać na koniec cukrem pudrem.
Roztopić margarynę. Dać do ostudzenia.
POSYPKA: Do naczynia wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać. Wbić żółtko i wlać zimną roztopioną margarynę. Wyrobić ciasto (posypkę). Porwać po czereśniach. Piec 45 minut w 180 st. Posypać na koniec cukrem pudrem.