Sposób przygotowania:
Krupniczek Pocztylionka
Kości umyć zalać wodą gotować zebrać szumowinę. Warzywa oczyścić , umyć pokroić według uznania, dodać do wywaru gotować, Kaszę opłukać i dodać do wywaru gotować do rozklejenia ,ziemniaki obrać umyć pokroić w kosteczkę dodać do zupy gotować doprawić śmietanę roztrzepać z odrobina gorącej zupy wlać do zupy posypać natką Smacznego:)
Babciagramolka
Sarenka
iwi69
kasik12
luna
Jojo
Ja gotuje czesto krupnik bo bardzo lubimy i poniewaz nie mam polskiego sklepu - to kupuje "Perl Graupen - mittel "- wychodzi pyszna zupka.
Ja rowniez nie plucze kaszy przed gotowaniem ale gotuje ja zawsze oddzielnie , jak jest miekkawa przeplukuje zimna woda i wtedy dodaje do wywaru. Nie lubimy zbyt kleistych krupnikow i dlatego ta metoda.
Musze koniecznie sprobowac ze smietana bo tez nigdy nie robilam :)
ala48
tomala245