MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Krupnik.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny , pachnący krupnik warzywny .

Krupnik. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krupnik.

 

Sposób przygotowania:

Krupnik.
Warzywa obieramy i opłukujemy. Marchew i pietruszkę kroimy w talarki a cebulę w wiórka.Do garnka wlewamy 1,5 l wody wsypujemy pokrojone warzywa, dodajemy soli i pieprzu i gotujemy przez 5 minut.Następnie obieramy ziemniaki , kroimy w kostkę i wsypujemy do garnka , mieszamy i gotujemy przez 10 minut. Teraz wsypujemy kaszę, dodajemy kostkę, mieszamy i gotujemy przez następne 10 minut. Do ugotowanego krupnika wlewamy śmietanę i wsypujemy natkę pietruszki. Smacznego.
Krupnik.
Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy pokrojone warzywa.
Krupnik.
Następnie kroimy w kostkę ziemniaki, dodajemy do zupy wraz z kaszą jęczmienną.
Krupnik.
Na końcu wlewamy łyżkę śmietany i wsypujemy natkę pietruszki.