Sposób przygotowania:
krupnik
Gotujemy wywar z żołądków, wątróbki i warzyw.
Marchewka powinna być pokrojona w plasterki, reszta może być w całości.
Gotujemy około godzinki na wolnym ogniu.
Wyjmujemy warzywa-z wyjątkiem marchewki.
Wrzucamy pokrojone w kosteczkę ziemniaczki, wsypujemy kaszę i gotujemy do ich miękkości.
Doprawiamy przyprawą maggi- jesli masz suszony lubczyk wsyp szczyptę, jeśli masz w płynie- wlej około 2 łyżek stołowych.
wsypujemy 2 szczypty pieprzu.
Dosmaczamy solą.
Na koniec wsypujemy pokrojona drobniutko nać pietruszki i gotujemy jeszcze 5 minut.
Możemy podać ze świeżym chlebem.
Polecam!
Nic nie rozgrzeje i nie nasyci w zimny dzień tak jak krupniczek :)
Marchewka powinna być pokrojona w plasterki, reszta może być w całości.
Gotujemy około godzinki na wolnym ogniu.
Wyjmujemy warzywa-z wyjątkiem marchewki.
Wrzucamy pokrojone w kosteczkę ziemniaczki, wsypujemy kaszę i gotujemy do ich miękkości.
Doprawiamy przyprawą maggi- jesli masz suszony lubczyk wsyp szczyptę, jeśli masz w płynie- wlej około 2 łyżek stołowych.
wsypujemy 2 szczypty pieprzu.
Dosmaczamy solą.
Na koniec wsypujemy pokrojona drobniutko nać pietruszki i gotujemy jeszcze 5 minut.
Możemy podać ze świeżym chlebem.
Polecam!
Nic nie rozgrzeje i nie nasyci w zimny dzień tak jak krupniczek :)