Sposób przygotowania:
Krupnik Anatola
Kaszę przesiać, usunąć zanieczyszczenia, włożyć do naczynia, wymieszać z białkiem, wysuszyć w średnio nagrzanym piekarniku, często mieszając, potem zalać wrzącym wywarem, ugotować.
Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Cebulę obrać, posiekać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, zasmażyć, lekko rumieniąc.
Połączyć z kaszą, orzechami i przecierem z moreli, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Jajka pokroić na ząstki, rozłożyć na talerze, zalać zupą i posypać posiekaną natką.
Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Cebulę obrać, posiekać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, zasmażyć, lekko rumieniąc.
Połączyć z kaszą, orzechami i przecierem z moreli, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Jajka pokroić na ząstki, rozłożyć na talerze, zalać zupą i posypać posiekaną natką.