Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Krupnik Anatola

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Krupnik z kaszy gryczanej z dodatkiem orzechów włoskich, przecieru z moreli suszonych i jajek ugotowanych na twardo.

Krupnik Anatola

Składniki:

Krupnik Anatola

 

Sposób przygotowania:

Krupnik Anatola
Kaszę przesiać, usunąć zanieczyszczenia, włożyć do naczynia, wymieszać z białkiem, wysuszyć w średnio nagrzanym piekarniku, często mieszając, potem zalać wrzącym wywarem, ugotować.

Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Cebulę obrać, posiekać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, zasmażyć, lekko rumieniąc.

Połączyć z kaszą, orzechami i przecierem z moreli, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Jajka pokroić na ząstki, rozłożyć na talerze, zalać zupą i posypać posiekaną natką.