SUPERPRZEPIS

Krupnik angielski

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Krupnik angielski Więcej zdjęć (5)

Krupnik to jedna z moich ulubionych zup. Dodatek tymianku sprawia, że ma wspaniały aromat. Zupa jest sycąca, lekka, będzie idealna na lato, a także na chłodne, jesienne dni.

Składniki:

Krupnik angielski

 

Sposób przygotowania:

Krupnik angielski
Mięso kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy mięso, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz ziarnisty. Całość gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około godziny. Podczas gotowania zbieramy szumowiny. W tym czasie warzywa obieramy i kroimy: marchewkę w talarki, cebulę w piórka, a seler, pietruszkę i ziemniaki w kostkę. Do mięsa dodajemy warzywa, tymianek i kaszę jęczmienną. Gotujemy około 30-40 minut, aż warzywa zmiękną. W między czasie możemy doprawić do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podajemy z pieczywem. Życzę smacznego :)
Krupnik angielski
Mięso płuczemy, a następnie kroimy w kostkę.
Krupnik angielski
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy mięso, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz ziarnisty.
Krupnik angielski
W tym czasie warzywa obieramy i kroimy: marchewkę w talarki, cebulę w piórka, a seler, pietruszkę i ziemniaki w kostkę.
Krupnik angielski
Do mięsa dodajemy warzywa, tymianek i kaszę jęczmienną. Gotujemy około 30-40 minut