Sposób przygotowania:
Krupnik Edzi na indyku
Porcje z indyka myjemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Kiedy na wierzchu pływa " szum" (ścięte białko) zbieramy go, zmniejszamy ogień i dodajemy cebulę (ja daję w całości). Solimy, dodajemy listek laurowy. Marchewkę, pietruszkę, seler i por kroimy w małą kostkę, ziemniaki w dużą. Dodajemy do "rosołu" i gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy się całość zagotuje wsypujemy kaszę i wrzucamy łodyżki z natki pietruszki. Gotujemy ok 15-20 minutek. Wyciągamy łodyżki i całą cebulę (wyrzucamy). Wyjmujemy mięsko, obieramy od kości, dodajemy do zupki. Posypujemy natką pietruszki. Smacznego
Szeptucha
Editha
Dzięki, cieszę się, że smakuje ;)