halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Krupnik Magdy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Krupnik nie zawsze musi być z kaszą jęczmienną.

Krupnik Magdy

Składniki:

Krupnik Magdy

 

  • boczek 20 dag
  • rosół 1,5 litra
  • kasza gryczana 1 szklanka
  • marchewka 1 sztuka
  • pietruszka 1 sztuka
  • ziemniaki 6 sztuki
  • siekana natka pietruszki 2 łyżki
  • siekany koperek 2 łyżki
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Krupnik Magdy
Marchewkę i pietruszkę obraną trzemy na tarce o grubych oczkach.Boczek pokroić w kostkę , podsmażyć.. Wrzucamy składniki do gotującego się rosołu.Dodajemy kaszę gotujemy 15 minut. Następnie Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy, gotujemy ok 30 minut. Dodać podsmażony boczek. Doprawiamy do smaku, posypujemy zieleniną.